SydVest Lokal-TV

Enghave Kanal

Sydhavnen

- industrihavnen fra 1880 til i dag

Spilletid: 51 minutter. Pris: 110 kr.

Filmen om Sydhavnen blev genudgivet den 9. maj 2017 i en udvidet udgave med spændende filmklip. Du kan se traileren til den nye udgave her.

Teglværkshavnen 1949

Der er foretaget en omfattende research og fundet en serie unikke fotos på en række billedarkiver. Dette materiale er i 2. udgave udvidet med flere historiske filmklip: Udgravningerne af havnebassinerne i 1919, og enestående optagelser fra 1943 fra B&W's store støberihal på Teglholmen, hvor alle dele til B&W's verdensberømte dieselmotorer blev støbt.

Verdens største Dieselmaskine 1932-1962

Filmens 1. udgave blev udgivet i 2012. En unik fotosamling dokumenterer industrihavnens udvikling og de store arbejdspladser fra slutningen af 1800-tallet og frem til vore dage. B&W Tegholmen, H.C. Ørsted Værket, Ford Motor Co., Søndre Værft, Lemvig-Müller & Munck, og flyfabrikken Skand Aero Industries. Havneområdet er i rivende forandring med store byggerier, og der er ikke levnet mange spor af det oprindelige, og derfor har vi udgivet denne DVD-film om historien bag den gamle industrihavn fra 1880 til i dag.

Reception i DieselHouse tirsdag den 9. maj

Der var stuvende fuldt, da filmen "Sydhavnen fra 1880 til i dag" blev præsenteret ved en reception på DieselHouse. Filmens skaber Paul-Erik Lind viste nogle af de nye historiske filmklip, som er kommet med i 2. udgave af filmen. På dem ser man udgravningen af Teglværkshavnen og Frederiksholmsløbet i 1919, samt unikke optagelser fra B&W's støberihal på Teglholmen fra 1943.

Derefter hørte vi Sydhavnsdigte fremført af Mille Marie Dalsgaard, Sydhavn Teater, og den herboende digter Benny Pedersen. Publikum kunne også nyde forfriskninger og hænge ud i DieselHouse's fantastiske rum.

Du kan se traileren til filmen "Sydhavnen fra 1880 til i dag" - klik her.

Reception i DieselHouse, 9. maj 2017

Filmen fortæller historien om Sydhavnens forandring fra industrihavn til en ny bydel med moderne arkitektur. Du kan se de store virksomheder, der engang lå her: 4 bilfabrikker, 3 skibsværfter, og en flyfabrik. Du kan også høre om, hvad der skjuler sig bag gadenavne som Teglholmen, Teglværkshavnen, Støberigade, og om de voldsomme sabotageaktioner under besættelsen.

Filmene forhandles følgende steder:

Der kommer flere salgssteder i den kommende tid, så hold øje med opdateringer her på siden!

Indtægterne ved salg bliver anvendt til nye udgivelser med lokalhistorisk indhold. Ingen indtægter fra projektet går i privatpersoners lomme.

Reception i DieselHouse, 9. maj 2017

Den store dieselmaskine blev bygget i 1932 af dele støbt på B&W-Teglholmen, og den var i 30 år verdens største dieselmotor.

Enghave Kanal • Sydhavnens forlag • email: pelind@comxnet.dk •