SydVest Lokal-TV

Enghave Kanal

Sydhavnen

- industrihavnen fra 1880 til i dag

Spilletid: 51 minutter. Pris: 90 kr.

Der er foretaget en omfattende research og fundet en serie unikke fotos på en række billedarkiver. Dette materiale er i 2. udgave udvidet med flere historiske filmklip: Udgravningerne af havnebassinerne i 1919, og enestående optagelser fra 1943 fra B&W's store støberihal på Teglholmen, hvor alle dele til B&W's verdensberømte dieselmotorer blev støbt.

Teglværkshavnen 1949 med Ford-fabrikken

Filmen fortæller historien om Sydhavnens forandring fra industrihavn til en ny bydel med moderne arkitektur. Du kan se de store virksomheder, der engang lå her: 4 bilfabrikker, 3 skibsværfter, og en flyfabrik. Du kan også høre om, hvad der skjuler sig bag gadenavne som Teglholmen, Teglværkshavnen, Støberigade, og om de voldsomme sabotageaktioner under besættelsen.

Filmen om Sydhavnen blev genudgivet den 9. maj 2017 i en udvidet udgave med spændende filmklip. Filmens 1. udgave blev udgivet i 2012. Du kan se traileren til filmen "Sydhavnen fra 1880 til i dag" - klik her.

Reception i DieselHouse tirsdag den 9. maj 2017

Der var stuvende fuldt, da filmen "Sydhavnen fra 1880 til i dag" blev præsenteret ved en reception på DieselHouse.

Reception i DieselHouse, 9. maj 2017

Den store dieselmaskine i baggrunden blev bygget i 1932 af B&W, og delene blev støbt på Teglholmen. Den var i 30 år verdens største dieselmotor.

Verdens største Dieselmaskine 1932-1962

Indtægterne ved salg bliver anvendt til nye udgivelser med lokalhistorisk indhold. Ingen indtægter fra projektet går i privatpersoners lomme.

Enghave Kanal • Sydhavnens forlag • email: pelind@comxnet.dk •