SydVest Lokal-TV

Enghave Kanal

Sydhavnen

- industrihavnen fra 1880 til i dag

Filmen om Sydhavnen blev genudgivet den 9. maj 2017 i en udvidet udgave med spændende filmklip. Du kan se traileren til den nye udgave her.

Teglværkshavnen 1949

Der er foretaget en omfattende research og fundet en serie unikke fotos på en række billedarkiver. Dette materiale er i 2. udgave udvidet med flere historiske filmklip: Udgravningerne af havnebassinerne i 1919, og enestående optagelser fra 1943 fra B&W's store støberihal på Teglholmen, hvor alle dele til B&W's verdensberømte dieselmotorer blev støbt.

Verdens største Dieselmaskine 1932-1962

Filmens 1. udgave blev udgivet i 2012. En unik fotosamling dokumenterer industrihavnens udvikling og de store arbejdspladser fra slutningen af 1800-tallet og frem til vore dage. B&W Tegholmen, H.C. Ørsted Værket, Ford Motor Co., Søndre Værft, Lemvig-Müller & Munck, og flyfabrikken Skand Aero Industries. Havneområdet er i rivende forandring med store byggerier, og der er ikke levnet mange spor af det oprindelige, og derfor har vi udgivet denne DVD-film om historien bag den gamle industrihavn fra 1880 til i dag.

Ved en reception på Dieselhouse præsenterede Paul-Erik Lind 1. udgave af filmen i marts 2012 for et talstærkt publikum. Derefter sang eleverne fra Sankt Annæ Gymnasium et smukt nummer. Det vakte lige så stor begejstring, som den musik eleverne har komponeret til DVD'en.

Indtægterne ved salg bliver anvendt til nye udgivelser med lokalhistorisk indhold. Ingen indtægter fra projektet går i privatpersoners lomme.

Den store dieselmaskine blev bygget i 1932 af dele støbt på B&W-Teglholmen, og den var i 30 år verdens største dieselmotor.

 

Enghave Kanal • Sydhavnens forlag • email: pelind@comxnet.dk •