Sydhavnens forlag

Enghave Kanal

Enghave Kanal 20 år

Enghave Kanal er en forening af frivillige der siden november 1997 har arbejdet for mediedækning i Sydhavnen gennem film, TV m.m. De første år lavede foreningen lokal-TV under navnet SVTV. Udsendelserne blev transmitteret i kabelnet i Frederiksholmkvarteret og nåede ud til mere end 2000 husstande, men kunne ikke ses af alle i Sydhavnen.

Kanalen bragte hver uge information om arrangementer i bydelen - Kvartershuset, Biblioteket, og Karens Minde kulturhus var faste indsendere. Baggrundsstof om Kgs. Enghave var også en vigtig del af Enghave Kanals produktioner, udsendelser om f.eks. arkitektur i bydelen, naturområderne, skulpturernes historie m.v. Meget tidligt blev Sydhavnens lokalhistorie behandlet. Vi lavede bl.a. udsendelser om: havnens historie, Frederiksholm Kalk- & Teglværker, De fattige i Kgs. Enghave, Bådehavnen, de gamle gårde der lå her i 1800-tallet, Vestre Kirkegård, historierne bag gadenavne som f.eks. Borgbjergsvej, Stubmøllevej, Tranehaven, Sjælør, Hammelstrupvej. Udsendelserne bragte historiske fotos, som vi fandt frem fra arkiver på Københavns Museum, Det Kgl. Bibliotek m.fl.

Frederiksholm i 2017

I 2011 ophørte udsendelserne p.gr. af mangel på frivillige. Året efter var der skabt mulighed for at producere nogle af kanalens historiske udsendelser som DVD-film og dermed gøre dem tilgængelige for en større kreds, en overgang i samarbejde med Kgs. Enghave Lokalhistoriske Forening. Siden 2016 har Enghave Kanal drevet forlagsvirksomhed til gavn for Sydhavnens udvikling, efter at foreningens struktur er blevet tilpasset dette virke.

Enghave Kanal • email: pelind@comxnet.dk •